diumenge, 20 de desembre de 2009

[Simbologia] El solstici d'hivernEl dia 21 de desembre, dilluns, demà mateix, comença el Solstici d'Hivern, que durarà fins a la Nit de Nadal: canviem d'estació i comença el mes del Capricorn. Com que el signe astrològic del Boc o Capricorn estava regit pel planeta-déu Saturn, els romans festejaven el solstici d'hivern amb les festes anomenades Saturnàlia o Saturnals, amb les quals celebraven el final de les collites. Aquestes celebracions van anar allargant-se amb el temps fins a arribar al nostre Cap d'Any.

Després vingué la transposició a la mitologia cristiana: el naixement del Sol nou, l'infant-déu solar, Jesús el Crist. El Nadal (Natalis), el Naixement del Sol Nou. Però, segons estudis astrològics, el signe de Jesús, el Crist, l'Ungit, l'Escollit, era Pisces, els Peixos, i degué nàixer entre febrer i març.

L'astronomia moderna ha conservat el nom de l'astrologia simbòlica en la denominació tròpic de Capricorn, que és el lloc de l'esfera o el·lipse imaginària per on el Sol entra en l'hemisferi sud.

Us desitge salut, amor, energia, veritat i bellesa!

GEC: solstici
Publica un comentari a l'entrada

Total de visualitzacions de pàgina: