diumenge, 20 de desembre del 2009

TdE121. [Simbologia] El solstici d'hivern



El dia 21 de desembre, dilluns, demà mateix, comença el Solstici d'Hivern, que durarà fins a la Nit de Nadal: canviem d'estació i comença el mes del Capricorn. Com que el signe astrològic del Boc o Capricorn estava regit pel planeta-déu Saturn, els romans festejaven el solstici d'hivern amb les festes anomenades Saturnàlia o Saturnals, amb les quals celebraven el final de les collites. Aquestes celebracions van anar allargant-se amb el temps fins a arribar al nostre Cap d'Any.

Després vingué la transposició a la mitologia cristiana: el naixement del Sol nou, l'infant-déu solar, Jesús el Crist. El Nadal (Natalis), el Naixement del Sol Nou. Però, segons estudis astrològics, el signe de Jesús, el Crist, l'Ungit, l'Escollit, era Pisces, els Peixos, i degué nàixer entre febrer i març.

L'astronomia moderna ha conservat el nom de l'astrologia simbòlica en la denominació tròpic de Capricorn, que és el lloc de l'esfera o el·lipse imaginària per on el Sol entra en l'hemisferi sud.

Us desitge salut, amor, energia, veritat i bellesa!

GEC: solstici

2 comentaris:

rosa roig ha dit...

I com sempre l'esgelésia s'ho queda tot. Quan acabarà l'era "cristiana"???

Salvador Jàfer Sanxis ha dit...

Crec, Rosa, que està en la fase final, com moltes altres tradicions religioses, que s'haurien de revisar i estudiar des d'un punt de vista científic i racional; si és que això és possible en uns àmbits de l'esperit humà que solen ser bastant insondables.

Total de visualitzacions de pàgina: